Şanlıurfa
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

Milli Savunma Bakanlığından Şanlıurfa’da makam aracıyla kaçakçılığa açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Savunma Bakanlığından Şanlıurfa’da makam aracıyla kaçakçılığa açıklama
Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’de görev yapan bir tugay komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığı haberlerini doğruladı. Şanlıurfa’da yapılan operasyonla ortaya çıkarılan skandalda, birlik komutanı tuğgeneralin emekliliğe sevk edildiğini belirten bakanlık, koruma personeli ve emir astsubayının da tutuklandığı bilgisini verdi.

Basın veHalkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basınbilgilendirme toplantısında Şanlıurfa’da makam aracıyla insan kaçakçılığıiddialarına ilişkin konuştu.

Askeri kaynaklar,Suriye'de görev yapan bir tugay komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığıyapıldığına dair haberlerle ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

"Suriye'degörevli bir tugay komutanının makam aracıyla emir astsubayı ve koruma personelitarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş vesavcılığa bildirilmiştir. Olay hakkında adli ve idari soruşturma devametmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarakyürütülmektedir.

Olayakarışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmelerifeshedilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlikkomutanı tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçişkapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir. Türk SilahlıKuvvetlerinde, binlerce yıllık köklü geleneklerimiz ile milli ve manevideğerlerimizden süzülen kurallara dayanan ve askerliğin temelini oluşturandisiplini sarsan bu tür davranışların kabul edilmesi mümkün değildir ve derhalgereği yapılmıştır. Böyle olayların yeniden yaşanmamasına yönelik her türlütedbir alınmaktadır. Bu tarz münferit hadiselerin tüm Türk Silahlı Kuvvetlerinitöhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesi, ülkemize yönelik her türlütehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde görevlerini kahramanlıkve fedakarlıkla yerine getiren kahraman ordumuza zarar vermekten başka anlamtaşımamaktadır".

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harran Üniversitesinde bilim şenliğiÖnceki Haber

Harran Üniversitesinde bilim şenliği

Arıcılığın gelişmesi için önemli adım: Şanlıurfa’da binlerce ücretsiz kovan dağıtıldıSonraki Haber

Arıcılığın gelişmesi için önemli adım: Ş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar