Şanlıurfa
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

Harran Üniversitesinde bilim şenliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harran Üniversitesinde bilim şenliği
Abone ol
Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çocuk Üniversitesi) ile Haliliye Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğinde düzenlenen ”Bilim Şenliği ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği” öğrenciler ve veliler tarafından ilgi gördü.

Yenişehir SağlıkYerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, üniversite çatısı altında ilkokul veortaokul öğrencilerinin bilimin eğlenceli yüzü ile bir araya gelmesine yönelikolarak hazırlandı.

Programa, ŞanlıurfaValisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet TahirGüllüoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Prof. Dr. Ahmetİlyas ile çok sayıda akademisyen, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Bilim veSanat Merkezi yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. MehmetTahir Güllüoğlu ve Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve AraştırmaMerkezi Müdürü (Çocuk Üniversitesi) Öğr. Gör. Büşra Vural Şenel, etkinlikdolayısıyla gerçekleştirdikleri konuşmalarında eğitimin ve bilimin öneminevurgu yaparak, bilim şenliklerinin öğrencilerin gelişimine olan katkısını dilegetirdiler.

Şenlik kapsamında,BİLSEM öğretmenleri tarafından çocukların yaşına, gelişimine ve ilgi alanlarınauygun olarak çeşitli atölyeler kuruldu. Harran Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği veÇocuk Gelişimi programlarındaki öğrenciler ise atölyelere destek sundu. Drama,teknoloji, görsel sanatlar, matematik, biyoloji, müzik, robotik kodlama, zekâoyunları, akıl yürütme, astronomi ve gökyüzü gözlem gibi alanlarda hazırlananatölyeler, öğrencilerin hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağladı.

Özellikle gökyüzügözlem etkinliği, çocuklarda büyük merak uyandırdı. Teleskoplarla yapılangözlemler, öğrencilere astronomi hakkında pratik bilgiler sunarken, bilim vesanatın iç içe geçtiği bu şenlik, öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. Dramaatölyelerinde öğrenciler, oyunlar ve tiyatral faaliyetlerle özgüvenlerinigeliştirirken, teknoloji ve robotik kodlama atölyelerinde geleceğin biliminsanları olma yolunda ilk adımlarını attılar.

Sanat atölyelerinde iseöğrenciler, resim ve el sanatları yaparak yaratıcılıklarını ortaya koymafırsatı buldular. Matematik ve zekâ oyunları atölyelerinde ise analitik düşünmeyeteneklerini geliştirdiler. Müzik atölyesinde, ritim ve melodi çalışmalarıyaparak müziğin eğlenceli dünyasına adım attılar.

Etkinliğin sonunda,yapılan çalışmalarla elde edilen deneyimler, öğrenciler ve öğretmenlertarafından sergilendi. Veliler, çocuklarının gelişimlerini gözlemleme fırsatıbuldu ve bu tür etkinliklerin devam etmesi yönünde taleplerini dile getirdiler.

Harran Üniversitesiyetkilileri, çocukların zihinlerinde yeni ufuklar açan, merak ve öğrenmeisteklerini pekiştiren Bilim Şenliği ve Gökyüzü Gözlem Etkinliğinin her yıldüzenli olarak yapılmasının planlandığını belirterek öğrencilerin bilim vesanatla iç içe büyümelerine katkı sağlamaya kararlılıkla devam edileceğiniifade ettiler.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 1 yılda tespit edilen kaçak trafo sayısı dudak uçuklattıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 1 yılda tespit edilen kaçak...

Milli Savunma Bakanlığından Şanlıurfa’da makam aracıyla kaçakçılığa açıklamaSonraki Haber

Milli Savunma Bakanlığından Şanlıurfa’da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar