Şanlıurfa
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

Şanlıurfa’da 1 yılda tespit edilen kaçak trafo sayısı dudak uçuklattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da 1 yılda tespit edilen kaçak trafo sayısı dudak uçuklattı
Abone ol
Dicle Elektrik, 2024 yılı içerisinde 2 bin 155 kayıt dışı trafonun tespit edildiği Şanlıurfa’nın Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinde çok sayıda yeni kaçak trafo tespit etti. Toplam gücü 660 KVA olan trafoların 265 konutun elektrik ihtiyacını karşılayabileceği belirlendi.

Dicle Elektrik, kırsal bölgelerde ve tarımsal sulama alanlarında kaçakelektrik tüketimiyle mücadelesini sürdürüyor. Tarımsal sulama sezonu olması vebu alanlarda kaçak tüketimin şebekeleri zorlayacak boyutta artması üzerinehavadan drone ve karadan mobil ekipler vasıtasıyla gerçekleştirilenkontrollerde, kaçak trafolar tespit edilmeye devam ediyor.

 

Dicle Elektrik’in kaçak ekipleri, sadece 2024 yılı içerisinde 2 bin 155kayıt dışı trafonun tespit edildiği Şanlıurfa’da, traktör römorkunda gübredeposuna gizlenmiş vaziyette kullanılan bir kayıt dışı trafo daha tespit etti.Ekiplerin Akçakale ilçesine bağlı kırsal Şanlı Mahallesinde tespit ettiği 250KVA gücündeki kayıt dışı trafonun 100 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacakgüçte olduğu belirlendi.

 

Havadan drone ile yapılan kontroller sırasında ise Viranşehir ilçesinebağlı kırsal Kırbalı Mahallesinde pamuk sulamasında kullanılmak üzere toprağagömülen 250 KVA gücünde bir trafo belirlendi. Toprağa gömülen trafonun üzerininise serpilen toprakla örtülerek havadan da görünmesinin engellenmeyeçalışılması dikkat çekti.

 

Ceylanpınar ilçesine bağlı kırsal Gellegöç Mahallesinde drone ileyapılan kontroller sırasında, traktör römorkuna yüklenmiş ve bu şekildekullanılmakta olan bir kayıt dışı trafo tespit edildi. Trafo sahipleri,görüldüklerini fark edince kaçak trafo dakikalar içinde traktöre bağlanarakhızla kaçırıldı. Kaçırılan trafonun 160 KVA gücünde olduğu ve buğday tarlasınınsulanmasında kullanıldığı belirlendi.

Dicle Elektrik ekipleri, kaçak tespit tutanağı düzenleyerek 265 konutunelektrik ihtiyacını karşılayabilecek toplam 660 KVA gücünde olan bu trafolarael konulabilmesi için çekilen görüntüleri de delil olarak sundu. Şirketavukatları ise el koyma kararı alınması için savcılığa başvuruda bulundu. Kaçakelektrik tüketen kayıt dışı trafolara ancak savcılık kararı alındıktan sonra elkonulabilecek.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da izcilerden örnek davranışÖnceki Haber

Şanlıurfa’da izcilerden örnek davranış

Harran Üniversitesinde bilim şenliğiSonraki Haber

Harran Üniversitesinde bilim şenliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar