Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Urfa Kalesi Kapılarını Yeniden Açıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yenileme ve kazı çalışmaları devam eden Şanlıurfa Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki Balıklıgöl havzasında yer alan ve yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Şanlıurfa Kalesinde devam eden çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe’den bilgi alan Vali Şıldak, kalenin birçok medeniyet tarafından idari merkez olarak kullanıldığını, kalenin dönemleri sırasında konum olarak tüm Şanlıurfa’yı kuş bakışı gören yeriyle stratejik önemde olduğunu kaydetti.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, “Kalenin büyüleyici atmosferi aslında kazı çalışmalarının ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu gösteriyor. Biz burada çevrede yapılan çalışmaları da gördük. Büyükşehir Belediyemizin de kalenin hemen yamaçlarında, hem şehir tarafında hem de diğer istikamette devam ettirdiği ve biten çalışmaları var. Çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanları şehre güzellik katmış. Burada şunu yapmak istiyoruz; Valilik desteğini de artırarak, burada yapacağımız koordinasyonla ilgili tüm kurumlarımızı, yerelde kale kazısına daha büyük destekler sağlamaları için yönlendireceğiz. Biz de Valilik olarak bütçe ayıracağız, işçi desteği sağlayacağız. Hocamızın verdiği bilgilendirmelerle çalışmaların bir an önce hız kazanması, ilimizin turizmine katkı sağlaması noktasında gayret göstereceğiz. Kalemiz 5 yıldır ziyarete kapalı. Kalemizi kısa süre içerisinde ziyarete açıp, içerideki tedbirleri de alarak yine hocamızın yönlendirmesiyle vatandaşlarımızın ziyaretine açacağız.” dedi.

Şanlıurfa Kalesinde dört yıldan bu yana süren kazılarla ilgili bilgi veren Urfa Kalesi Kazı Başkanı ve Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülriz Kozbe; kalede birçok kültürün yaşam alanlarını bulmanın mümkün olduğunu, amaçlarının da bu çeşitli dönemlere ait arkeolojik verileri, küçük buluntularıyla ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti.

Kale gezisinde Vali Hasan Şıldak’a İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan eşlik etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rakamlar Açıklandı..!Önceki Haber

Rakamlar Açıklandı..!

Hazine Arazileri İmara AçılıyorSonraki Haber

Hazine Arazileri İmara Açılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar