Şanlıurfa
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1

Uzmanından bayram öncesi beslenme önerileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzmanından bayram öncesi beslenme önerileri
Abone ol
Ramazan ayı boyunca azalan öğün saatleri ve beslenme düzeni, bayramla birlikte tekrar değişmeye başlayacak. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Sonay Gökçeoğlu, bayramda nasıl besleneceğimiz konusunda önerilerde bulundu.

Şanlıurfaİl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Sonay Gökçeoğlu, bayramdanasıl beslenileceğine ilişin önemli tavsiyelerde bulundu.

 Gökçeoğlu,ilk güne hafif beslenerek başlayıp bedeni alıştırarak yemek yemeli,üçüncü gün tüketimi ilk güne oranla biraz daha arttırarak normal beslenmedüzeninize geçiş yapılması gerektiğini ifade etti.

 Bayramı,Ramazan öncesi beslenme düzenine geçiş günleri gibi düşünülmesi gerektiğinibelirten Gökçeoğlu’nun uyarıları şöyle:

 “Önceliklemantık şöyle olmalı bayramın birinci gününden üçüncü gününe kadar giderek artanporsiyonların tercih edilmesi temel mantığımız olması gerekiyor. Kültürelalışkanlıklar da var. Tabii ki kızartma yağlı besinler aşırı şekerli besinler bunlarınkahvaltıda tercih edilmesini çok istemiyoruz. Ayrıca Sadece kahvaltı değildiğer öğünlerde de kızartma ve yağlı besinlerin yer almaması tercihinizdir. Hemyetişkinler için hem de çocuklarımız için tatlı ve çikolata konusu hassas çünküçok aşırı yenildiğinde mide bulantıları oluşur ve karın ağrır. Her iki grubundamutlaka dikkat etmesi gerekiyor.

Bayramziyaretlerinde pek çok şeyi reddedemiyoruz, bu gibi durumlarda eğer imkândahilinde ise şerbetli tatlılar değil de bunun yerine sütlü tatlıları tercihedilmesini istiyoruz. Ya da şerbetli tatlarda olacaksa Bir dilim veya dahaküçük porsiyonlarını tercih edilmesini öneriyoruz. Vatandaşlarımızın mutlakagünde 2-2,5 litre sıvı tüketilmesi gerekiyor sıvı tüketimi denilince özellikleçay ve kahve aklınıza geliyor. Ancak bu iki grubun biraz daha az tüketilmesinitercih edilmesini öneriyoruz. Biz onun yerine bol su alınması bu olmuyorsaayran daha az şekerle kompostolar daha az şekerli meyve suları bunlar tercihedilebilir. Bu şekilde sıvı alımını mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor.Beslenmede gösterdiğimiz özenin fiziksel aktivite ile desteklenmesi tavsiyeediyoruz tüm tavsiyelere uyulması durumunda bayramımızın çok daha güzel ve sağlıklıgeçeceğini düşünüyorum.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göç İdaresi Başkanlığı Urfa’da sosyal çalışmacı alacakÖnceki Haber

Göç İdaresi Başkanlığı Urfa’da sosyal ça...

Kılıçdaroğlu'nun eski kiracısı Hatice Açık sosyal medyada gündem olduSonraki Haber

Kılıçdaroğlu'nun eski kiracısı Hatice Aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar