Şanlıurfa
DOLAR32.369
EURO34.7147
ALTIN2395.3

Başkan Canpolat: 11 Nisan hem zafer hem gurur günü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Canpolat: 11 Nisan hem zafer hem gurur günü
Abone ol
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ”Hak ve halk mücadelesi olarak tarih sayfalarında yer alan 11 Nisan Kurtuluş Günü, hem kahramanlık günü hem Zafer günü hem de gurur günümüzdür” sözlerine yer verdi.

HaliliyeBelediye Başkanı Mehmet Canpolat, 11 Nisan Şanlıurfa’nın Kurtuluş günü ileilgili yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"Hakve halk mücadelesi olarak tarih sayfalarında yer alan 11 Nisan Kurtuluş Günü,hem kahramanlık günü hem Zafer günü hem de gurur günümüzdür. 11 Nisan Kurtuluşgünü sadece Şanlıurfa'nın değil Anadolu'da birçok kentin, kendi istikbalinibelirlerken milletin azim ve kararının belirlediğini gösteren en güzel örnektirçünkü atalarımız, ecdadımız o dönemde yokluklar içerisinde bu mücadeleyisürdürürken imkanların yetersiz olup olmadığına bakmadan, iman gücüyle birmücadeleyi sürdürerek bizlere de bu güzel topraklarda, bu güzel memleketteyaşama imkanının öncülüğünü yapmışlardır. Onlar ki, vatan uğruna canlarını fedaetmekten bir an olsun çekinmemiş, tereddüt etmeden düşmanın üstüne yürütmüştür.

11Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluşu, dünyanın birçok tarih bilimcisinin, sosyolojibilimcisinin; üzerinde araştırma yaptığı bir halk hareketidir. Urfa'nınkurtuluşunda mücadele edenler 'milletin gücü, milletin kuvveti' anlamına gelenKuvayi Milliye ordularının halk tarafından kurulmasına esin kaynağı olmuştur.Ecdadımızın kahramanlık mücadelesi; bugün bizlere örnek olmakta vememleketimize olan sevgimizin daha da derin kökler salmasına ve bu sevgiağacının hiç solmadan kalabilmesine vesile olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle;her tarafı tarih kokan, medeniyet kokan, insanlığın beşiği memleketimizŞanlıurfa'mızın Kurtuluş gününü kutlarken vatan uğruna canını feda edenşehitlerimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Gülpınar: Kurtuluş mücadelesi ruhu, en büyük sermayedirÖnceki Haber

Başkan Gülpınar: Kurtuluş mücadelesi ruh...

Bayram tatilinin 5 günlük acı bilançosu: 38 kişi hayatını kaybettiSonraki Haber

Bayram tatilinin 5 günlük acı bilançosu:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar