Şanlıurfa
DOLAR32.3254
EURO34.6352
ALTIN2411.1

Başkan Gülpınar: Kurtuluş mücadelesi ruhu, en büyük sermayedir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Gülpınar: Kurtuluş mücadelesi ruhu, en büyük sermayedir
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’cü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, ”’Urfa’nın Şanlı Kurtuluş Mücadelesi’, işgal altındaki topraklarda esaretin sona ermesi için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, canını ve kanını siper eden ’İbrahimî bir Milletin’ şahlanışı, zaferle taçlandırılmış destanıdır.” dedi.

ŞanlıurfaBüyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa'nın düşmanişgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BaşkanGülpınar mesajında:

"11Nisan 1920’de çok kısıtlı imkânlarla işgalcileri vatan topraklarındanpüskürterek şanlı bir tarih yazan Urfa halkı, Kurtuluş savaşında gösterdiğikahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce 1984’te'Şanlı' unvanı, sonra 2016’da 'İstiklal Madalyası' ile onurlandırılmıştır. TBMMtarafından Urfa’nın evlatlarına verilen bu kadirşinaslık tarih boyunca bir taçolarak şerefle taşınacaktır.

CesurUrfa halkı, 104 yıl önce döneminin en güçlü ordularından birine karşı yüksekbir ruh ve şuurla verdiği mücadeleyle tarihe geçen unutulmaz bir destanyazmıştır. Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürekolan Urfa, düşman birliklerini, gösterdiği büyük direnç ve kahramanlıklayıldırarak, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir. Urfa halkınıngösterdiği bu kahramanlık, Milli mücadelenin mutlak zafere ulaşacağı inancınıbütün vatana ilham etmiştir.

KurtuluşMücadelesi ruhu, bizim, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir.Birlikte yürümenin, zorluklara hep beraber karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıklamücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir.

Şanlıecdadımız 104 yıl önce bin bir yoklukla her türlü meşakkati aşarak, bu güzelşehri bize miras bıraktılar. Bizler de onların verdiği istiklal mücadelesinibugün torunları olarak istikbal mücadelesi adı altında vermekteyiz.

Şanlıurfa’nınkurtuluşunda On ikiler olarak adlandırılan cemiyetin ve aşiretlerin öncü rolüasla unutulmamalıdır. Millî hassasiyetleriyle topluma güzel birer örnek olanaşiretlerimizin, bugün de aynı hassasiyetle vatana göz dikenlerin, ihanetlerinkarşısındaki dik duruşları; peygamberler, evliyalar şehrimizin manevi mirasınaen güzel sadakat örneğidir.

DeğerliHemşehrilerim, bu anlamlı gün vesilesiyle hatırlamamız gereken önemli bir hususdaha vardır:

Bizimülke olarak resmi sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Gönülsınırlarımızın hududu, bizim kardeş olarak gördüğümüz, bizi kardeş olarak görenherkesin yaşadığı yerleri içine alır.Bugün Gazze’de, tüm dünyanın gözleri önünde, yaşanan insanlık dramı bizleri enderinden etkilemektedir. Gazze halkının bütün imkânsızlıklara rağmen dünyayıkendisine hayran bırakan sabır ve tevekkül dolu mücadelesi inanıyorum kizaferle taçlanacaktır.

Buduygu ve düşüncelerle, ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliği daha daperçinlemesi ümidiyle, tüm halkımızın bayramını, Urfa’nın Şanlı Kurtuluşu’nun104. sene-i devriyesini, kutluyor ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizisaygı ve rahmetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kuş’tan 11 Nisan mesajıÖnceki Haber

Başkan Kuş’tan 11 Nisan mesajı

Başkan Canpolat: 11 Nisan hem zafer hem gurur günüSonraki Haber

Başkan Canpolat: 11 Nisan hem zafer hem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar