Şanlıurfa
DOLAR32.3456
EURO34.8228
ALTIN2410.6

Başkan Kuş’tan 11 Nisan mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kuş’tan 11 Nisan mesajı
Abone ol
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, ”Düşman işgali altındaki şehirlerimize dalga dalga yayılan bu hareket, hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyen milletimizin yeni devletini kurmasına ve ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı vatan topraklarının yeniden kutsanmasına vesile olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

EyyübiyeBelediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun104'üncü yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

BaşkanKuş, mesajında şunları dile getirdi:

"Millive manevi duygularımızın zirveye ulaştığı Ramazan Bayramı ve 11 Nisan KurtuluşBayramı’nı bir arada yaşarken, bizleri bu günlere kavuşturan Cenab-ı Allah’ahamd ediyor, destansı mücadeleleriyle bu onuru bizlere yaşatan kahramanOnikiler’i ve ismini sayamayacağımız nice kahramanlarımızı rahmet ve minnetleanıyorum. Destansı mücadeleleriyle tarih yazan tüm Şanlıurfalı hemşehrileriminaziz hatıralarını tazimle yâd ediyorum.

Tarihboyunca her türlü zorluğu olağanüstü fedakârlık ve kahramanlıkla aşmasını bilenmilletimizin, ulusal kurtuluş mücadelemizin fitilini ateşleyen hareketi 11Nisan 1920 günü Urfa’da zafere dönüşmüştür. Düşman işgali altındakişehirlerimize dalga dalga yayılan bu hareket, hürriyet ve bağımsızlığından ödünvermeyen milletimizin yeni devletini kurmasına ve ay yıldızlı bayrağımızınözgürce dalgalandığı vatan topraklarının yeniden kutsanmasına vesile olmuştur.

Bugünüzerinde başı dik, alnı açık özgürce yaşadığımız şehrimizin ve ülkemizin, azizşehitlerimizin pâk kanları karşılığında bizlere emanet olarak bırakıldığıbilinciyle bu emanete sahip çıkmak, şehrimizi her alanda en iyi konumagetirmek, insanımıza hizmet ulaştırmak için çalışmak sorumluluğu üzerimizdedir.Bu şehre ve bu şehrin aziz insanlarını hizmet etmek, şüphesiz şereflerin enbüyüğüdür.

Kurtuluşmücadelemizin adımlarının atıldığı, hazırlıklarının yapıldığı Eyyübiye gibi birilçeye, peygamberlerin ayak bastığı bu mübarek şehir Şanlıurfa’ya hizmet etmeşerefini bizlere nasip eden Cenab-ı Mevla’ma hamd ediyorum. Şehrimizin kurtuluşuve milletimizin istikbali için canlarını feda eden tüm milli mücadelekahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizirahmetle anıyor, Şanlıurfalı hemşehrilerimin 11 Nisan Kurtuluş Bayramı’nı vemübarek Ramazan Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyorum."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa Kalesi’nde büyüleyen gösteri!Önceki Haber

Urfa Kalesi’nde büyüleyen gösteri!

Başkan Gülpınar: Kurtuluş mücadelesi ruhu, en büyük sermayedirSonraki Haber

Başkan Gülpınar: Kurtuluş mücadelesi ruh...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar