Şanlıurfa
DOLAR32.1847
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Başkan Kuş: Şehitlerimizin ruhu şâd olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kuş: Şehitlerimizin ruhu şâd olsun
Abone ol
TBMM’nin Urfa’ya “Şanlı” unvanı vererek, adını Şanlıurfa olarak değiştirmesinin 39’uncu yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, bu gelişmenin şehrin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş Urfa’ya ‘Şanlı’unvanının verilişinin 39. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

“Kurulduğu günden bu yana insanlık tarihinin dönümnoktası olan gelişmelerin önemli merkezlerinden biri olan Şanlıurfa, farklıdönemlerde farklı isimlerle anılan bir şehir olmuştur. Hâkimiyeti altınagirdiği milletler döneminde Urhai, Edessa ve Ruha olarak anılan şehrimiz, MilliMücadele’nin ilk kıvılcımını ateşleyen kurtuluş mücadelesiyle taltif edilmiş ve1984 yılında isminin başına “Şanlı” unvanını alarak, gelecek nesillere her anhatırlayacakları ölümsüz bir miras kazandırmıştır.

Kutsal vatan toprağımız, hürriyet ve bağımsızlığımızınsimgesi bayrağımız, birliğimiz ve beraberliğimiz için canlarını feda edenkahraman ecdadımızın üstün fedakârlıklarla bizlere emanet ettiği bu şehreatfedilen unvan ve madalyalar, bizlerin baş üstünde tutmamız gerekendeğerlerdir. Bu değerleri korumak, şehrin her alanda gelişmesini sağlamak,insanımızın huzur ve refahını temin etmek adına bizler için kaçınılmaz birergörevden başkası değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimize “Şanlı” unvanıverilerek Şanlıurfa olarak anılmasını sağlayan, şehrin tarihinde bir dönümnoktasına imza atan Milletvekilimiz Sayın Osman Doğan ve arkadaşları baştaolmak üzere, bizlere bu gururu yaşatan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Kahraman şehitlerimizin ruhu şâd olsun”.

BİHA

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkez Bankası politika faizini yüzde 15’e yükselttiÖnceki Haber

Merkez Bankası politika faizini yüzde 15...

Şanlıurfa Valiliğinden kavga iddiasına ilişkin açıklamaSonraki Haber

Şanlıurfa Valiliğinden kavga iddiasına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar