Şanlıurfa
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Bayram, Şanlıurfa Otogarına uğramadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram, Şanlıurfa Otogarına uğramadı
Abone ol
Kurban Bayramı arifesinde Şanlıurfa Otogarı’ndaki hareketlilik esnafın beklediği seviyeye ulaşmadı. Şanlıurfa’ya gelişlerde büyük yoğunluk yaşanırken, gidişlerde durgunluk hakim. Fiyatlarda büyük bir artış yaşanmadığını belirten otogar esna

Müslüman aleminin büyük bir heyecanla beklediği Kurban Bayramına saatler kaldı. 

Bayram nedeniyle çarşı-pazarda hareketlilik yaşanırken, vatandaşlar tatil hazırlıklarını da yaptı. 4 günlük tatil öncesinde vatandaşlar plan yaparken, dün mesainin bitimiyle tatil de resmen başladı.

BATIDAKİ YOĞUNLUK DOĞUYA UĞRAMADI

Bayramda kimi vatandaşlar kentte kalmayı tercih ederken, kimi ise sevdiklerinin ve akrabalarının yanına gitmeyi tercih ediyor. Vatandaşlar çoğunlukla şahsi aracıyla tatile çıkarken, kendi aracı olmayanlar ise soluğu seyahat firmalarında alıyor. İstanbul-Ankara gibi büyükşehirlerde otogarlarda büyük bir yoğunluk yaşanırken, Şanlıurfa Otogarı’nda sakinlik hakim durumda.

Tatilin resmen başlamasına rağmen otogardaki hareketlilik artmazken, özellikle kentten gidişlerin yeterli düzeyde olmaması otogar esnafını güldürmedi.

KAYAOĞLU: VATANDAŞ PİŞMAN, PERİŞAN OLMASIN!

Konu ile ilgili konuşan seyahat firması yetkilisi Kadir Kayaoğlu, geçtiğimiz yıllara nazaran taleplerin düştüğünü kaydederek, "Geçen senelere nazaran çok düşük, beklediğimizden daha düşük. Ama bayramdan sonra yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Yaz başında çoğu Urfalı tatil bölgelerine gitti, çoğu kendi memleketine gitti. O yüzden buradan gidişler çok yok ama Batıdan buraya gelişler çok yoğun. Genelde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'dan çok yoğun talep var. Biletler yine eski fiyatlar. İstanbul geliş-gidiş 170, Ankara 130 TL. Üniversitelerin başlamasıyla çok büyük bir yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Ona göre hazırlıklarımız tamamladık, yedek arabalarımızı ayarladık. Vatandaşlarımıza da daha önceden gelip bilet almalarını ve sağlam firmalardan almalarını tercih ederim. Daha sonra perişan olmasınlar, pişman olmasınlar" ifadelerini kullandı.

ALKAYA: AYIN 18'İNDEN SONRA YOĞUNLUK VAR

Bayram tatilinin 4 gün olması nedeniyle yoğunluğun az olduğunu ifade eden Şanlıurfa seyahat firması çalışanı Türkan Alkaya, "Bayram öncesi durgun. Gelişler yoğun ama gidişler durgun. Bayram tatili 4 gün olduğundan dolayı sıkıntılar var. Ayın 18'inden sonra biraz yoğunluk var. Daha çok Antalya, İstanbul, Bursa'dan gelişler oluyor. Fiyatlarımız değişiyor, mazot epey bir pahalı. Mazot kurtarmıyor, düşürseler bizim için çok iyi olur. Yoğunlukta çok fazla rezervasyon yapamıyoruz buraya gelip alsalar daha iyi. En azından sıkıntı yaşamazlar" diye konuştu.

'BİZ ZAM YAPMASAK SEKTÖR BİTER'

Bilet fiyatlarının vatandaşı memnun etmediğini belirten seyahat firması çalışanı Fırat, "Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda da yoğunluk yok burada. Batıdan gelen araçlar dolu geliyor ama bizim batıya araçlarımız boş gidiyor. Bayramdan sonra yoğunluk olmasını bekliyoruz. Bilet fiyatı geçen seneye nazaran biraz pahalı, vatandaş memnun değil. Biz zaman yapmasak da sektör biter. Üniversitelerin başlamasıyla yoğunluk çok fazla olacak. O yüzden öğrenciler şimdiden gelip biletlerini alsınlar, bayramdan sonra hiçbir yere bulamazlar" sözlerine yer verdi.

KAYA: EN FAZLA GELİŞ İSTANBUL'DAN

Şanlıurfa'ya en fazla gelişlerin İstanbul'dan olduğunu söyleyen seyahat firması yetkilisi Reşat Kaya, "Şanlıurfa'da bayram öncesi yoğunluk yok. Batıda bayağı yoğunluk var ama Doğuya yoğunluk yok. Her yıl bu şekilde, bayram öncesi yoğunluk olmaz. Batıda hep yoğunluk oluyor ama doğuda yoğunluk olmaz. En fazla gelişlerimiz İstanbul'dan olur, fiyatlarımızda normal, 150 TL'dir" açıklamasında bulundu.

TATLI: YOĞUNLUK OLUNCA EK SEFER AÇACAĞIZ

Doğu illerinden en fazla yoğunluğun Erzurum, Kars ve Bingöl'e yaşandığını aktaran Ömer Tatlı, "Şu anda yoğunluk istediğimiz düzeyde ama 8-9 Ağustos'tan itibaren yoğunluklar başlayacaktır. Ancak ek otobüslerimiz ayın 11'inden itibaren başlar. Yoğunluk nereye olursa biz de oraya ek sefer açacağız. Erzurum, Kars, Bingöl yolcularımız çok fazla. Bilet fiyatlarımız tüm firmalar ile aynı, fazla değil. Vatandaşlar en yakın zamanda biletlerini alsınlar, yoğunluk olunca bilet kalmıyor" diyerek sözlerine son verdi.

Özlem DİKMEN-BİHA/ÖZEL HABER

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa'da büyük bir facia önlendiÖnceki Haber

Urfa'da büyük bir facia önlendi

Arife günü Urfalılar Hz. Eyyüp türbesini ziyaret ettiSonraki Haber

Arife günü Urfalılar Hz. Eyyüp türbesini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar