Şanlıurfa
DOLAR32.3048
EURO34.7875
ALTIN2408.4

Beyazgül: Beton betondur, resmisi, özeli yoktur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beyazgül: Beton betondur, resmisi, özeli yoktur
Abone ol
Eyyübiye’deki kampüsle ilgili tartışmalar yine gündemde iken Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Uğur Beyazgül, “Geçmişte yeşil alan olması için mücadele ettiğimiz yer resmi betonlaşmaya terk edilmemelidir” dedi.

 

​​​​​​​Harran Üniversitesi’ne ait Eyyübiye’deki Kampüsün Eyyübiye Belediyesine tahsis edileceği gündeme gelirken Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Uğur Beyazgül, 4 Ağustos 2017 tarihinde alanla ilgili yaptıkları görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Beton betondur, resmisi, özeli yoktur... Geçmişte yeşil alan, olması için mücadele ettiğimiz yer resmi betonlaşmaya terk edilmemelidir” dedi.

DERNEK DAHA ÖNCE REKTÖR TAŞALTINLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

2017’de Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Yüksek Mimar M. Uğur Beyazgül, Şehir Plancıları Odası Başkanı Selim Açar, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, dönemin Eyyübiye Belediye Meclisi Üyesi Handan Karataş'tan oluşan bir heyet,Eyyübiye Kampüsü’nün TOKİ’ye verilerek konuta açılmaması konusunda dönemin Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ı ziyaret etti. Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, “ Bu alanın TOKİ'YE verilmesi ile Akçakale yolunun solundaki tarım arazilerinin imara açılmasının yolunun açılacağı bu konuda STK’ların ve kamuoyunun oldukça hassas olduğu Rektör Sn.Taşaltına anlatıldı. Ayrıca eski havaalanında aynı şekilde imara açılması teşebbüslerinden vazgeçildiği, STK'ların, kamuoyunun hassasiyetleri doğrultusunda belediyenin karar verdiği anlatıldı. Aynı tutumun bir bilim yuvası olan, çevre bilincine sahip nesiller yetiştirmekle sorumlu olan Harran Üniversitesi’nden de beklenildiği belirtildi. TOKİ’nin olaya ticari yaklaşmasıyla bölgede oluşacak yoğun nüfusun beraberinde kentsel ve sosyal problemler oluşturacağı Rektörümüze izah edildi. Geçmişte bu alana izin verilmesinin nedeninin kurulacak bölümün Ziraat Fakültesi olması dolayısıyla olduğu…Bu alana mutlaka yeni bir fonksiyon verilecekse; Rekreasyon alanı,kent parkı, tarım üniversitesi, hayvanat bahçesi gibi ek betonlaşma getirmeyecek alternatiflerin araştırılması gerektiği ve tüm ilgili STK’ların bu konunun takipçisi olduğu Rektörümüz Sn Taşaltın'a iletildi. Kabulünden, yaklaşımından ve STK’ları dinlediğinden dolayı kendisine teşekkür edildi” ifadelerine yer verildi.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaşlardan TİGEM'deki ağaç dikimine tepki!Önceki Haber

Vatandaşlardan TİGEM'deki ağaç dikimine...

MHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçtilerSonraki Haber

MHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçtile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar