Şanlıurfa
DOLAR32.2493
EURO34.6985
ALTIN2394.8

Çiftçilere ücretsiz elektrik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol

 

Bir dizi temas ve programlara katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmaları halinde çiftçilere bedava elektrik verileceğini belirtti.

Sabah saatlerinde Balıklıgöl Platosu’nda esnafla birlikte bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Şenyaşar ailesi ve Göbeklitepe’yi ziyaret etti.

Daha sonra Mozaik AVM’de  Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, çiftçilere önemli bir vaatte bulundu. Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmaları  halinde çiftçilere elektriği bedava vereceklerinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsun, Şanlıurfalılar bir yere yazsınlar. Yerel yönetimler seçimi geldiğinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz." Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şu şekilde:“Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsa. Yerel yönetimler geldiğinde, bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Aynı zamanda elektrikten de kazanacak. 2,5 milyonluk araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız. Kanal İstanbul mu yoksa güneş enerjisiyle tarımı Orta Doğu’nun merkezi haline getirmek mi çok önemli? Milyonlarca kişinin iş bulduğu ortam mı güzeldir yoksa bütün parayı bir kanala harcamak mı daha güzeldir? Güneş tarlaları ne demek biliyor musunuz? Bizim dış güçler diye şikâyet etmeye hakkımız yoktur, kardeşim sen önce kendine bak. Sen üretirsen güçlü olursun, kimsenin önünde diz çökmezsin. Ekonomin güçlüyse korkmayacaksın.  Bizim ekonomimiz neden güçsüz?

FAİZ KONUSUNDA CİDDİ BİR MÜCADELE YAPILMALI

 Her alanda yetişmiş insanımız var. Her şeyin en iyisini bulmak mümkün. Eksiğimiz iyi politikacı. Siyaset köşeyi dönme aracı değildir. İnsanların ihtiyaçları sınırsızdır, kaynaklar sınırlıdır. Benim kaynağım bu kadar, bu kaynağı öncelikle olarak nereye harcayacağım bunun planlamasını yaparsınız.  Pandemi döneminde esnaf ve çiftçi çok büyük sıkıntı çekti. Bir çiftçi borcunu ödemedi diye hapse atılır mı?  Çiftçinin traktörüne haciz uyguluyorsunuz, bu adam nasıl tarlayı sürecek. Sosyal devleti yeniden ayağa kaldıracağız. Kimin faizini indirdiniz? Çiftçi, esnaf yararlanmadı. Faiz konusunda ciddi bir mücadele yapacaksın, Londra’daki tefecilerden borç para almayacaksın. Biz kendi enflasyonumuza bir de AB’nin ve ABD’nin enflasyonunu da sırtımıza aldık. Allah’ın izniyle bunun tamamı tereyağından kıl çeker gibi çekeceğim, kurtaracağım Türkiye’yi, kurtaracağız.  84 milyonu Londra’daki bir avuç tefeciye mahkum etmek bize yakışmaz. Oradan çekip çıkaracağız.

TARIM, STRATEJİK SEKTÖRDÜR

Yeni bir siyaset anlayışını getirmek zorundayız. Çiftçiye mazotu yata kaç liradan veriyorsan aynı fiyattan vereceksin. Çİftçi üretiyor ya. Tarım stratejik sektördür. Gıda kriziyle karşı karşıya kalacağız, dünyanın parasını vereceğiz buğdayı getireceğiz. Bizim bereketli topraklarımız varken bunların büyük kısmı ekilmeyecek. Çiftçi nasıl ekecek bunu?  Esnaflar kendilerini sahipsiz hissediyor. Bir esnaf bakanlığı kurulmalı."

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu, Şenyaşar Ailesini Ziyaret EttiÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu, Şenyaşar Ailesini Ziyaret...

Kırıkçı'dan Kılıçdaroğlu'na TepkiSonraki Haber

Kırıkçı'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar