Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Harran Üniversitesi Hastanesinde tıp literatürüne girebilecek ameliyat: Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harran Üniversitesi Hastanesinde tıp literatürüne girebilecek ameliyat: Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı
Abone ol
Şanlıurfa’da 51 yaşındaki Mustafa Orak, karın ağrısı ve karnındaki şişlik şikâyeti ile Harran Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Orak’ın karnından 5 kilo ağırlığında böbrek tümörü çıkarıldı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi başarılı operasyonlarınabir yenisini daha ekledi.

 Şanlıurfa’da yaşayan51 yaşındaki Mustafa Orak karın ağrısı ve karın şişliği şikayeti ile HarranÜniversitesi Hastanesine başvurdu.

51 Yaşındaki Mustafa Orak’ı muayene eden Harran ÜniversitesiHastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit,hastanın karın bölgesinde 20 cm çapında kitle olduğunu ve bu kitlenin vücut anadamarlarına yapışık olduğu tespit etti. Hasta yakınlarına hayati tehlikekonusunda bilgi veren Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit ve ekip arkadaşı Doç. Dr.Mehmet Demir hastayı hemen ameliyata aldı.

Yaklaşık 5 saat süren ameliyat sonrası hastanın böbreğiniçevreleyen 5 kilo ağırlığındaki tümör alındı.

Operasyon sonrası çıkan kitlenin büyüklüğüne dikkat çekenoperasyon ekibi, kitlenin 5 kilogram olduğunu ve tıp literatüründe nadirolduğunu söyledi.

Harran Üniversitesi Hastanesi olarak çok önemli ameliyatgerçekleştirdiklerini ifade eden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit,“Hastamız bize karın ağrısı ve şişliği şikayeti ile başvurdu. Yaptığımızmuayene sonrasında karın bölgesinde bir kitleyi tespit ettik. Hemen ameliyataaldık. Başarılı geçen ameliyatın ardından karın bölgesinde 5 Kg ağırlığındakikitleyi çıkardık” dedi.

Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit, üroloji kliniklerinin moderncihazlarla donanımlı olduğunu ve ileri merkezlerde yapılan tüm ameliyatlarınkendi kliniklerinde de başarılı bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Sağlığına kavuşan 51 yaşındaki Mustafa Orak, ameliyatıgerçekleştiren, Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit ve ekibine teşekkür etti.

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdrisKırhan, bölgenin en önemli sağlık tesisi olarak büyük çaplı operasyonlargerçekleştirdiklerini söyledi.

Doç. Dr. Kırhan, "Hastanemizde artık bu tip hayatimüdahaleleri yapabildiğimiz için son derece mutluyuz. Başta Doç. Dr. EyyüpSabri Pelit ve Doç. Dr. Mehmet Demir olmak üzere tüm Üroloji Anabilim DalıBaşkanlığını ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kültür Yolu Festivali’nin programı açıklandı: Şanlıurfa’da da yapılacak!Önceki Haber

Kültür Yolu Festivali’nin programı açıkl...

Şanlıurfa, yaşlı nüfus bakımından en düşük iller arasındaSonraki Haber

Şanlıurfa, yaşlı nüfus bakımından en düş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar