Şanlıurfa
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

HDP’li Öcalan’dan operasyona tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP’li Öcalan’dan operasyona tepki!
Abone ol
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, DBP Suruç ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Öcalan, “Büyük bir oyunla, büyük bir komplo ile yıllar önce siyasi faaliyetlerde bulunan siyasetçilere operasyon çekiliyor ve adeta bir tiyatro sergileniyor” ifadesini kullandı.

ŞANLIURFA –ŞanlıurfaCumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifreedilmesine yönelik 27 Mart’ta HDP ve DBP Suruç ilçe başkanlarının da aralarındabulunduğu 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlenmişti.Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 24 şüpheliden 23’ü tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ve diğer partililer HDP ve DBP Suruçilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin tutuklanmasına tepkiamaçlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması, Ahmet Bahçıvan İşMerkezi önünde yapıldı. Grup adına açıklamayı Öcalan yaptı.

Öcalan burada yaptığıaçıklamada, “27 Mart’ta Suruç’ta ilçe eş başkanlarımızın, yöneticilerimizin daaralarında bulunduğu 24 arkadaşımız gözaltına alındı. Bu arkadaşlarımdan 23’üdün gece itibarıyla tutuklanıp, cezaevine gönderildi. Arkadaşlarımız siyasiparti çalışmaları, siyasi faaliyetleri, muhalefet yapmak ve şehrin sorunlarınıdinlemek, halkın taleplerini gündeme getirmektir.  Büyük bir oyunla, büyük bir komplo ile yıllarönce siyasi faaliyetlerde bulunan siyasetçilere operasyon çekiliyor ve adetabir tiyatro sergileniyor” dedi.

Öcalan, konuşmasını şöylesürdürdü:

“Asıl görevleri bu şehri yönetmek olanlar, güvenliği ve sorumluluğu olanlarsiyasi parti faaliyetlerimizi engellemek istiyorlar. TEM şube, hâkimi, savcıyıayarlıyor ve hepsini denk getiriyor. Bir komplo ile hangi savcının dosyayabakacağını ayarlıyor. TEM arkadaşlarımıza diyor ‘bu oyunu iyi oynarız, biz filmciyiz.Biz filmi iyi çekeriz’ diyor. Bunları açık bir şekilde söylüyorlar. Biz şimdinasıl inanalım adalete, hukuka. Tiyatro ve oyun peşindeler. Kanunların dışınaçıkmışlar. Biz bunları kabul etmeyeceğiz. Bu şehir su altında kaldı.

Bu şehirde onlarca insanöldü, neredeydiniz. Komplo peşinde olanlar neredeydi. Dere yataklarını imara açtılar,devasa binalar diktiler. Bir iki gün yağan yağmur, şehri adeta sele çevirdi.Bunlar yaşanırken neredeydiniz. Biz buradayız. Hak ve hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz.Her zaman halkımızla istişare halinde siyasetimizi yapacağız. Yasalara,kanunlara uymaya davet ediyorum. Bu halk hesabını 14 Mayıs’ta mislisiylesoracaktır”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı istifa ettiÖnceki Haber

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahma...

Pandemide ve depremlerde ölen sağlık çalışanları Urfa’da anıldıSonraki Haber

Pandemide ve depremlerde ölen sağlık çal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar