Şanlıurfa
DOLAR32.2823
EURO34.8121
ALTIN2412.7

PİKTES öğretmenlerinin mağduriyeti giderilecek mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PİKTES öğretmenlerinin mağduriyeti giderilecek mi?
Abone ol
Uzun süredir gündemde olan ve hak arayışı içerisinde olan PİKTES öğretmenlerine bir destek de Şanlıurfa Olay Gazetesi Köşe Yazarı Ömer Ağ’dan geldi.

Ali ÇETİNKAYA - İbrahim Halil ASLAN / Şanlıurfa OLAY

PİKTES öğretmenlerinin kimler olduğunu, ne iş yaptığını ve taleplerinin ne olduğunu ayrıntılarıyla yazan Ağ, uzaktan eğitimlerine devam etmelerine rağmen bu öğretmenlerin zorunlu yıllık izinli sayılmasının, bu öğretmenler için bir hak kaybı olduğunu, köşe yazısında dile getirmişti. Ağ'ın yaptığı televizyon programı ve kaleme aldığı yazının ardından, PİKTES öğretmenlerinin talebine cevap geldi ve artık maaş alabilecekler.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bu yönde tehdit olmaya devam eden koronavirüs, Türkiye’de de yayılmaya devam ediyor. Koronavirüse karşı tedbir olarak Türkiye’de eğitime ara verilirken, uzaktan eğitim başladı. Diğer branş öğretmenleri maaşlarını alırken, Suriyeli öğrencilere Türkçe öğreten ve yabancı uyruklu öğrencileri entegre etmeye çalışan PİKTES öğretmenleri maaş alamıyorlardı. Hazırlanan raporların Bakanlığa iletilmesinin ardından bu sorun çözüldü.

PİKTES öğretmenlerinin sorunlarını konuşmaya dönük bir program da gerçekleştiren Ağ, bu öğretmenlerin sorunlarını raporlaştırıp, bu raporun AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a iletileceğini de belirtmişti. O rapor Ankara'ya ulaştı ve tez zamanda da karşılık buldu.

PİKTES öğretmenlerinin devletten destek beklediğini yazısında dile getiren Ağ, köşe yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu belirsizliğin uzadığı süreçten hiçbir maddi ve manevi zarara uğramadan çıkmaları hususunda devletimizin desteğini bekliyorlar. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kudretli ve şefkatli eli onların elini tutsun istiyorlar. Bu konuda tüm Türkiye’nin Ziya Hocası Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve öğretmen atamalarında her yıl gerekli tüm imkânları Milli Eğitim Bakanlığı’na sunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onlara bir çıkış kapısı açması için yakarıyorlar. Covid19 Pandemisinin ortaya çıkardığı olumsuz durumlar sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler idari izinli sayılarak uzaktan eğitim faaliyetlerine devam ederken ve maaşlarını alabilmekteyken, PIKTES öğretmenleri de uzaktan eğitim faaliyetlerine devam etmelerine rağmen Nisan ayında zorunlu yıllık izinli sayıldılar. Ayrıca, Mayıs ayı itibariyle 4857 sayılı kanunun 40. Maddesi gereği maaş kesintisi ya da iş akdinin dondurulması ile karşı karşıya kaldılar. Bu sürecin belirsizliği Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasındaki görüşmelerle neticelendirilecek” 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Berberlere böyle gidilecek! Ateş Kara'dan açıklama...Önceki Haber

Berberlere böyle gidilecek! Ateş Kara'da...

PTT vezneleri okullara taşınıyorSonraki Haber

PTT vezneleri okullara taşınıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar