Şanlıurfa
DOLAR32.8316
EURO35.2119
ALTIN2451.1

Şanlıurfa’da çiftçiler sulama suyu ücretlerine tepkili!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da çiftçiler sulama suyu ücretlerine tepkili!
Abone ol
Suruç’ta bir araya gelen bir grup çiftçi, Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği tarafından 2024 yılı için belirlenen sulama suyu ücretlerine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. Çiftçiler, sulama suyu ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve tarım faaliyetlerini sürdürmelerini zorlaştırdığını savundu. Suruçlu çiftçiler, Topçu Gündaş Suruç SulamaBirliği’nin 2024 yılı için belirlediği sulama suyu ücretlerine itiraz etmekiçin basın açıklaması yaptı.Cuma namazı çıkışı Suruç Atatürk Meydanındayapılan açıklamaya muhtarlar,vatandaşlar ve çiftçiler katıldı.Açıklamayı grup adına Uluduz Mahallesi MuhtarıServet Gören okudu.Gören, Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği’ninbelirlediği sulama suyu ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve çiftçileri zordurumda bıraktığını savundu.GÖREN: ÇİFTÇİ KULLANDIĞI SU KADAR ÜCRET ÖDESİNUluduz Mahallesi Muhtarı Servet Gören, yaptığıaçıklamada şunları söyledi:”Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği’nin2024 yılı için çıkardığı birim fiyat listesine olan ferdadımızı tüm Türkiyekamuoyuna duyurmak istiyoruz. Çıkardığı birim fiyata göre pamuk dönüm başına şuan 2 bin liradır. Mısır bin 500 lira. Hububat 800 lira. Bu birim fiyatlarıkesinlikle kabul etmiyoruz. Artan maliyetlerden dolayı çiftçi tarlasını ekemezduruma düşmüştür.”Gören, sulama birliğinin sayaç sisteminegeçmesi gerektiğini ve çiftçinin kullandığı su kadar ücret ödemesini talepettiklerini de sözlerine ekledi.

Suruçlu çiftçiler, Topçu Gündaş Suruç SulamaBirliği'nin 2024 yılı için belirlediği sulama suyu ücretlerine itiraz etmekiçin basın açıklaması yaptı.

Cuma namazı çıkışı Suruç Atatürk Meydanındayapılan açıklamaya  muhtarlar,vatandaşlar ve çiftçiler katıldı.

Açıklamayı grup adına Uluduz Mahallesi MuhtarıServet Gören okudu.

Gören, Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği'ninbelirlediği sulama suyu ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve çiftçileri zordurumda bıraktığını savundu.

Uluduz Mahallesi Muhtarı Servet Gören, yaptığıaçıklamada şunları söyledi:

"Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği'nin2024 yılı için çıkardığı birim fiyat listesine olan ferdadımızı tüm Türkiyekamuoyuna duyurmak istiyoruz. Çıkardığı birim fiyata göre pamuk dönüm başına şuan 2 bin liradır. Mısır bin 500 lira. Hububat 800 lira. Bu birim fiyatlarıkesinlikle kabul etmiyoruz. Artan maliyetlerden dolayı çiftçi tarlasını ekemezduruma düşmüştür."

Gören, sulama birliğinin sayaç sisteminegeçmesi gerektiğini ve çiftçinin kullandığı su kadar ücret ödemesini talepettiklerini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da veteriner hekimlerden yasa tasarısına tepki!Önceki Haber

Şanlıurfa’da veteriner hekimlerden yasa...

İl Sağlık Müdürlüğü’nden içme suyu açıklamasıSonraki Haber

İl Sağlık Müdürlüğü’nden içme suyu açıkl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar