Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

STK'lar Mursi için Rabia Meydanı'nda toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
STK'lar Mursi için Rabia Meydanı'nda toplandı
Abone ol
Şanlıurfa'da görev alan Sivil Toplum Kuruluşları, Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi için yaptıkları ortak basın açıklamasında, "Müslümanlar bir araya gelmeden hiçbir zaman zulüm bitmeyecek" dedi.

Şanlıurfa'da görev alan Sivil Toplum Kuruluşları, Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi için Rabia Meydanı'nda toplandı. 

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan öncülüğünde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, STK'lar tarafından ortak bir basınaçıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mısır'ın ilk ve tek meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Nursi, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmallerin ardından dün şehir oldu.

Aslına Mursi, 17 Haziran'daki duruşmada haksız suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehit edildi.

Mursi'nni şehadet haberini dünyaya büyük bir neşeyle bildiren cuntanın dikkatlerden kaçırmaya çalıştığı  gerçekler, cinayet ardından daha net ortaya çıktı. Mursi, yulardır böbrek, karaciğer ve şeker hastalığından muzdarip olduğu halde, tedavileri engellenmiş, olumsuz hapishane koşullarında durumunun kötüleşmesi beklenmiştir. Günün 23 saatini tek başına hücre hapsinde geçiren Mursi, hayatının tehdit altında olduğunu 1 ay önce mahkemede açıklamıştır.

6 yıldır hapiste bulunan şehir Mursi, bu süre zarfında sadece 3 defa ailesi ile görüşebilmişti. Avukatları ile görüşmesi de çok sıkı ve keyfi şartlara bağlanmıştır. Bu görüşmelerin hepsinde özgürlüğü kameralar önünde ve kişi mahremiyetine saygısız bir biçimde kısıtlanmıştır.

Mısırdaki siyasi tutuklular derhal serbest bırakılmalı. Sisi cuntasının uluslararası mahkemelerde yargılanması için çalışma başlatılmalı. Müslümanlar bir araya gelmeden hiçbir zaman zulüm bitmeyecek. Yaşasın ümmetin birliği, yaşasın ihvan direnişi."

Tören, atılan sloganların ardından sona erdi.

Özlem DİKMEN-BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baro'dan Said-i Nursi için yeni talepÖnceki Haber

Baro'dan Said-i Nursi için yeni talep

Şanlıurfa'da korkutan olay!Sonraki Haber

Şanlıurfa'da korkutan olay!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar