Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Urfa otogarında bayram tatili yoğunluğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa otogarında bayram tatili yoğunluğu
Abone ol
Kurban Bayramı’nı ailelerinin yanında geçirmek veya tatile gitmek isteyen Şanlıurfalılar, otogarda yoğunluk oluşturdu. Otobüs seferlerinin hepsinin dolu olduğunu vurgulayan firma yetkilileri, vatandaşların biletlerini son güne bırakmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

Kurban Bayramı’na günler kala Şanlıurfa otogarında yoğunlukyaşanmaya başlandı. Memleketlerine ya da tatil bölgelerine seyahat edecekvatandaşlar, uçak biletlerinin pahalılığı nedeniyle otogara akın etti.

Otogarda hareketliliğe neden olan vatandaşların tatilöncesi bilet talebi artarken, otobüs firmaları da yoğunluk böyle devam ederseek seferler çıkarabileceklerini belirtti.

Şanlıurfa’dan İstanbul’a ve İzmir’e otobüs bilet fiyatı700 liradan satılırken, Şanlıurfa’dan Adana’ya 200, Mersin’e 250 lirayasatılıyor. Ankara ve Antalya’ya ise bilet fiyatı ise 500 lira.

BİHA’ya konuşan Şanlıurfa Şehirler Arası Otobüs Terminaligörevlilerinden Hüseyin Demirparmak, şehirler arası otobüslerin, seferlerinedolu çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum, biraz acele edipbiletlerini alsınlar. Biletler tükeniyor. Ek seferlere de böyle yoğunluk devamederse bugün yarın başlarız. Vatandaşlar biletleri pazarlık etmeden alıyor.İşlerimiziyi çok şükür.”

Şehirler arası otobüs fiyatlarının uygun olduğunubelirten Demirparmak, “Şanlıurfa’da yaşanan deprem ve sel felaketlerininardından insanlar hava değişikliği istiyor. Bu yüzden Marmaris’i, Bodrum’u yaniEge tarafını tercih ediyorlar.”

Demirparmak, tatil sezonunun da açıldığını belirterek ekseferlerin yapılmaya başlanacağını kaydetti.

Terminal yetkililerinden Mesut Uymaz da her bayram gibibu bayram da yoğunluk yaşadıklarını vurgulayarak, “Şu an ve bayramdan sonrakiaraçlarımızda hiç yer yok. Fiyatlar eskisi gibi, herhangi bir zam ya dagüncelleme yok” dedi.

9 gün bayram tatilinde vatandaşların genellikle tatilbölgesine bilet aldıklarını ifade eden Uymaz, “Vatandaşlar bayram tatilini Egetarafında tatil yaparak geçirmeyi planlıyorlar. Yoğunluk daha da artarsa eksefer de açabiliriz. Herkese şimdiden iyi bayramlar” diye konuştu.

Otobüslerde şu anda yer olmadığını belirten otobüs şoförüMehmet Ali Yılmaz da şunları söyledi:

“Bayramın yoğunluğu şimdiden başladı. Yolcularımızgenellikle Ege ve Akdeniz’i tercih ediyorlar. Ek sefer düzenlenen bölgeler deoluyor. Vatandaşlara buradan sesleniyorum, bir yerlere gitmek istiyorlarsa biran önce biletleri almaları gerekiyor çünkü yer bulamazlar.”

İzmir’den Diyarbakır’da ailesinin yanına bayramziyaretine giden yolcu İrfan İpek de otobüsle Urfa’ya kadar geldiğini, şimdi deDiyarbakır’a ailesinin yanına gideceğini söyledi. İpek, “Uçak bileti bulamadık,o yüzden otobüs ile geldik. Bilet fiyatları geçmişe oranla yüksek” ifadelerinikullandı.

BİHA

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akçakale’de telefon dolandırıcılığı yapan 5 zanlı tutuklandıÖnceki Haber

Akçakale’de telefon dolandırıcılığı yapa...

Tamamlanamayan asfaltlama çalışmasından köylüler dertliSonraki Haber

Tamamlanamayan asfaltlama çalışmasından...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar