Şanlıurfa
DOLAR32.3717
EURO34.7057
ALTIN2384.3

Yeni turistik trenler yola çıkıyor, fiyatlar belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni turistik trenler yola çıkıyor, fiyatlar belli oldu
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenlerinin nisan ayında işletilmeye başlanacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından bu yana sürdürülenyatırımlar ve atılımlar sayesinde başta demiryolu olmak üzere ulaşımın hermodunda bir devrim gerçekleştirdiklerini söyledi. İzledikleri politikalarsonucunda Türkiye'yi yüksek hızlı demiryolu hatları ile tanıştırdıklarını ifadeeden Uraloğlu, mevcut demiryolu hatlarında da büyük bir değişimgerçekleştirdiklerinin altını çizdi.Bakan Uraloğlu, yenileme ve modernize etme çalışmaları ile araç filosunungençleştirildiğini vurgulayarak, “Hizmet kalitesi arttırılarak tren seyahativatandaşımızın günlük yaşamına girdi ve ulaşım alışkanlıklarını değiştirdi. Bukapsamda yüksek hızlı trenlerin yanında konvansiyonel hatlarda işletilentrenlere olan taleplerin artmasıyla birlikte seyahat severlerin hizmetindeolacak iki yeni turistik tren daha işletilmeye başlanacak.” diye konuştu.

Bin 51 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır güzergahında işletilecekolan Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni’nin 180 kişi kapasiteli, 9 yataklıve 1 yemekli vagondan oluşacağını söyleyen Uraloğlu, “Ankara’dan 19 Nisan Cumagünü saat 15.55’ te hareket edecek, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat12.00’ da yola çıkacak. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat,Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 turizm amaçlıduracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkânı sunacak” dedi.Uraloğlu, turistik tren seferlerinin bölge ekonomisini canlandıracağınıbelirterek, sadece bir ulaşım aracı vazifesi görmeyeceğini, şehirler arasındakikültürel iletişimi de kuvvetlendireceğini söyledi.Turistik Trenlerin gezginlere ev konforunu sunduğunun altını çizen Uraloğlu,“Bin 262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek turistiktreninin de, Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’ te seferlerinebaşlayacağını tüm seyahat severlere duyurmak isterim. Ankara-Tatvan seferindeElazığ’da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü deTatvan’dan 06.35’ te hareket edecek tren Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duruş yapacak. Ankara-Tatvan-AnkaraTuristik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor. “ dedi.Ankara-Diyarbakır parkurunda yataklı vagonda bir oda fiyatının 9 bin TLolduğunu söyleyen Uraloğlu, Diyarbakır-Ankara parkurunda 8 bin TL,Ankara-Tatvan parkurunda 9 bin 900 TL, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin TLolarak belirlendiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, yataklı vagonda bir odada ikikişinin seyahat edebileceğinin de altınız çizdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayram tatilinin 5 günlük acı bilançosu: 38 kişi hayatını kaybettiÖnceki Haber

Bayram tatilinin 5 günlük acı bilançosu:...

Urfa’daki Süper Kupa karşılaşmasında sahaya atlamıştı! İşte o kovalamacanın görüntüleri...Sonraki Haber

Urfa’daki Süper Kupa karşılaşmasında sah...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar