Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

ÇEMATEM’in yataklı hizmet ünitesi hizmete girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇEMATEM’in yataklı hizmet ünitesi hizmete girdi
Abone ol
Madde bağımlılarına yönelik poliklinik hizmeti verilen ÇEMATEM’de bugün itibarıyla yatarak tedavi hizmetine başlandı.

Çocuk ve ErgenMadde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), madde kullanımı olan 18 yaşaltındakilere yönelik 2021’in sonundan itibaren poliklinik hizmeti veriyordu.

ÇEMATEM’debugün itibarıyla madde bağımlısı çocuk ve ergenlere yönelik yatarak tedavihizmetine başlandı.

ÇEMATEM’de20’si rehabilitasyon,12’si arındırma ve 4’ü detoksifokasyon için olmak üzere toplam36 yatakla faaliyet veriyor.

ÇEMATEMsorumlu hekimi Uzm. Dr. Gökçe Yağmur Efendi, bugün itibarıyla merkezin yataklıünitesinin hizmete girdiğini belirterek, şunları söyledi:

“ÇocukErgen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’mizin hizmete girmesiyle birlikte artıkŞanlıurfalı gençlerin madde ile alakalı bağımlılık tedavisi görmek için ildışına çıkması gerekmiyor. Merkezimize her türden madde kullanımı olan çocuk veergenlerin tedavisini yatarak ve ayaktan tedavi olarak gerçekleştiriyoruz.Merkezimize başvuran hastalar değerlendirdikten sonra hem aile görüşmelerimizhem bireysel terapi programlarımız hem de ilaç tedavilerinin takip edildiğifarklı polikliniklerimize yönlendirerek tedavilerine başlıyoruz.

Dr. GökçeYağmur Efendi, 18 yaşa kadar madde kullanımı şüphesi ya da kullanım bozukluğuolan tüm hastaların değerlendirilebildiği bir merkeze sahip olduklarını ifadeederek, “Eğer çocuğunuzla ilgili bir madde kullanım şüpheniz varsa ya da bukonuda bir tedavi alması gerektiğini düşünüyorsanız çocuğunuzla mesai saatleriiçerisinde merkezimize randevusuz bir şekilde gelip başvurugerçekleştirebilirsiniz” dedi.

Bağımlılıklamücadele çalışmalarının hiç durmadan devam ettiğini kaydeden Dr. Efendi, “Bukapsamda okullarda, camilerde, kuran kurslarında, yaz okullarında ve ev ziyaretlerindebağımlılık konusunda eğitimler vermekteyiz. Ayrıca madde bağımlılığı hakkındafarkındalık kazandırılması amacıyla Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarakçalıştaylar düzenleyerek alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsalbağımlılıklarının önüne geçilmesini hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kaya: Buğdayın Türkiye ekonomisindeki yeri dikkate değerdirÖnceki Haber

Başkan Kaya: Buğdayın Türkiye ekonomisin...

Siverek’te inek hırsızları jandarmadan kaçamadıSonraki Haber

Siverek’te inek hırsızları jandarmadan k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar