Şanlıurfa
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Ceylanpınar’da yeni mamografi cihazı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceylanpınar’da yeni mamografi cihazı
Abone ol
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz Ceylanpınar Devlet Hastanesinde kurulumu tamamlanan ve vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Mamografi cihazının müjdesini verdi.

Doç. Dr. Abdullah Solmaz " Ceylanpınar DevletHastanesi Radyoloji bölümünde mamografi cihazı hizmet vermeye başlamıştır. Bucihaz sayesinde kanserden korunma ve erken teşhis için hızlı tanı koyuptedavinin yapılmasında olanak sağlanacaktır. Kanser hastalığı, ortaya çıkışınınönlenebildiği, taramalarla ölümün yok edildiği, erken teşhis ve tedavinin yaşamkalitesini artırdığı bir hastalık olup, tarama programları sağlıkpolitikalarının temelini oluşturmaktadır” dedi.

MAMOGRAFİ NEDİR?

Düşük doz X ışını ile meme dokusunun görüntülenmesinisağlayan radyolojik yönteme mamografi denilir. Bu görüntüleme ile fizikimuayenede fark edilemeyen meme dokusu değişimleri ve iyi ya da kötü huylulezyonların tümü teşhis edilebilir. Memede ultrasonografi, meme kanserininerken evrede teşhis edilmesinde kullanılan görüntüleme yöntemidir. Kadınlararasından yaygın bir şekilde yaşanan meme kanseri için bireylerin herhangi birşikâyeti olmasa dahi 40 yaşından sonra rutin olarak mamografi çektirmesigerekir.

Mamografi çekimi herhangi bir ön hazırlık sürecigerektirmez. Bu çekim için en ideal zaman regl döneminin bitmesinden sonraki 2haftadır. Çekimin ve incelemenin yapılacağı gün pudra ya da deodorantkullanılmaması da önemlidir. Kişi daha önce mamografi çektirdiyse yanında busonuçları mutlaka getirmelidir. 40 yaşından sonra rutin mamografi çekimi sonderece önemlidir. 40 yaşını geçmiş olan kadınlar bu nedenle yılda 1 kezmamografi çektirmesi gerekir.

MAMOGRAFİ NE KADAR SÜRER? 

Meme kanseri taraması ve diğer durumların tespit edilmesiiçin yapılan bu test yaklaşık 10-15 dakika sürer.

Unutmayın KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KGK 3. Küresel Medya buluşması Gala gecesiyle sona erdi.Önceki Haber

KGK 3. Küresel Medya buluşması Gala gece...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfa’daSonraki Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şanlıur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar